Theetuin Weesp 1983

Welkom op de Theetuin Weesp. Op een van de vier bastions van deze oude vestingstad ligt een prachtige tuin, al 40 jaar verscholen achter de vestingwal. Deze historische plek op de schans is een groene oase van rust, een uitgelezen plek voor een romantische theetuin. Deze eerste theetuin van Nederland is opgezet en ontworpen door Jacqueline van der Kloet, Stan Gall en Niek Roozen. Zij zagen hier de perfecte locatie om hun droom te realiseren, een inspirerende modeltuin, bijzondere planten en potten en een sfeervol theehuis.

THEEHUIS

MODELTUIN

TERREIN

Theetuin Weesp 2023

THEEHUIS

MODELTUIN

TERREIN

Theetuin Guidelines

 • Op ons terrein binnen het blauwe hek is het gratis parkeren voor 8 tot 10 auto’s, alleen bij de ’Bezoekers Theetuin’ bordjes. De eerste 2 en laatste 3 parkeerplekken zijn privé en mogen niet gebruikt worden. Na sluitingstijd en op zondagen is het terrein afgesloten en kunnen achtergebleven auto’s helaas niet worden opgehaald. Buiten het hek is ook vaak plek aan de overkant van de weg, hier geldt wel een tarief van €1,20 per uur.

 • De locatie afhuren voor privé gebruik omvat het restaurant binnen, het overdekte terras aan de zijkant en het terras aan de voorkant tussen de hagen en blauwe hekjes. De omliggende tuin hoort hier niet bij en sluit om 18:00u. Het is in overleg mogelijk om hier wel door heen te wandelen.

 • Daarnaast mogen kinderen onder de 12 jaar alleen onder begeleiding een rondje lopen door de omliggende Theetuin. De tuin wordt met veel zorg onderhouden door de bewoners, door de tuin rennen of verstoppertje spelen is daarom ook niet toegestaan.

 • Muziek? Gezellig! Wel met de daarvoor aanwezige boxjes bij NOOT binnen. Live muziek is ook alleen binnen en ‘unplugged’ toegestaan, zonder versterking. Buiten mag geen muziek worden gemaakt en ook geen microfoon worden gebruikt.

 • Roken binnen en in de serre is niet toegestaan.

 • Op de dijk lopen schapen rond, leuk om te kijken met de kids! Vergeet a.u.b. de hekken niet te sluiten en jaag de schapen niet op. Wanneer de schapen in paniek zijn kunnen ze in het water springen met de kans op verdrinking, dat willen we natuurlijk niet.

 • Hond mee? Gezellig! Wij zorgen voor een fris bakje water en een hondenkoekje bij de bar. Wel de hond aan de lijn, zowel binnen als buiten.

 • Het gebruik van confetti en glitter is zowel binnen als buiten NOOT niet toegestaan (ook niet in ballonnen), vanwege het grind en de klinkervloer is het niet mogelijk dit goed op te ruimen.

 • Schade aan het gebouw en/of de opstallen, tuin, terrein en overige eigendommen van NOOT en De Theetuin? Dat kan helaas altijd gebeuren. De schade dient wel altijd volledig door de huurder te worden vergoed.

 • NOOT en omliggend terrein graag weer lekker fris en opgeruimd achtergelaten worden zoals het ook is aangeleverd

 • Uiterlijk 22:00 uur moeten wij afronden en sluiten vanwege afspraken met de bewoners en de buurt. Het hek van het terrein gaat daarna dicht en op slot, auto’s kunnen helaas niet blijven staan op de parkeerplaats.

 • Bij vertrek graag rekening houden met de buurt en bewoners. Dan kunnen wij leuke events blijven organiseren op deze mooie plek!

 • Annuleren vóór twee weken van te voren is kosteloos en dan ontvangen we jullie graag een ander moment bij ons in de Theetuin

 • Bij annuleringen binnen twee weken brengen wij €250,- in rekening. Bij annuleringen binnen een week van het event brengen wij €250,- + de kosten voor het eten in rekening. Dit in verband met de inkopen en planning.